“COĞRAFİ BİLGİ TEKNOLOJİLERİ İLE YAPI BİLGİ MODELLEME (GeoBIM) ve DERİN ÖĞRENME UYGULAMALARI”

25.05.2022-25.05.2022 | İnşaat Fakültesi Konferans Salonu

ESRI firmasının “ArcGIS GeoBIM” ürünlerine ve Derin Öğrenme uygulamalarına yönelik bir sunumun gerçekleştirilmesi ile birlikte üniversitemiz bünyesindeki GIS topluluğuna yenilikçi teknolojilerin GIS/CBS ile entegrasyonu konusunda güncel durumun aktarılması amaçlanmaktadır.. Örnek uygulamalar ile uydu görüntüleri üzerinden bina ve yol çıkarımı, fotogrametride derin öğrenme, makine öğrenme yetenekleri, nokta bulutu vb konular üzerinde durulacaktır. Ayrıca ArcGIS GeoBIM ile 3-boyutlu yapı, tesis yönetimi vb uygulamaları konusunda bilgi verilerek ilgili ESRI ürünleri hakkında farkındalık oluşturulması hedeflenmektedir..

ITU_ESRI_etkinliği