TUCBS STRATEJİ VE EYLEM PLANI

Coğrafi bilginin günümüzde kamu kurumları, yerel yönetimler, özel sektör, üniversiteler, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar tarafından yaygın bir şekilde kullanılmaya başlanması; üretilen verilerin kalitesi, üretim metodolojileri, maliyetleri, saklama yöntemleri ve etkin kullanımı konusunda ulusal ölçekte yeni politika ve stratejilerin geliştirilmesi ihtiyacını doğurmuştur. Ulusal Coğrafi Bilgi Stratejisi ve Eylem Planı kapsamında, coğrafi bilginin gelecekte ülkemizde hangi stratejiler ve eylemler çerçevesinde üretileceğinin yol haritası oluşturulmak istenmiştir.

Coğrafi veri altyapısından faydalanmak isteyen tüm sektörlere kaliteli, güncel ve dinamik coğrafi bilgi akışını sağlayan entegre coğrafi bilgi üretim ve paylaşım altyapısı ile ulusal ekonomiye fayda sağlanması misyonuyla hazırlanmış olan Ulusal Coğrafi Bilgi Stratejisi ve Eylem Planı, 2018 yılında tamamlanmıştır.  Kamu kurum ve kuruluşlarına, yerel yönetimlere ve üniversitelere “Yönetişim”, “Veri ve Teknoloji”, “İletişim ve İnsan Kaynakları”, “İzleme ve Raporlama” ana eksenleri çerçevesinde çeşitli eylemlerle sorumluluklar yükleyen Ulusal Coğrafi Bilgi Stratejisi ve Eylem Planı, 11/06/2020 tarihinde 2020/1 karar numarası ile Resmi Gazete’de yayımlanmıştır.

Resmi Gazete’de yayımlanan Ulusal Coğrafi Bilgi Stratejisi ve Eylem Planı için tıklayınız.

TUCBS_Eylem_planı